Tip: Sådan finder du billedmateriale

En af mine mest tidskrævende opgaver er at finde det rigtige billedmateriale til f.eks. flyers, moodboards og blogindlæg. Jeg ved at mange andre, også ikke-grafikere, bruger ligeså længe som mig. Mange kan sikkert også nikke genkendende til, at have have fundet det perfekte billede men ikke ane om det er OK at bruge – også selvom man giver credit. Alle de regler er altså ikke til at blive klog på.

Lad mig introducere dig for mine to favorit steder at finde billeder som du kan bruge kvit og frit (både privat men også i forretningssammenhæng) – også helt uden at give credit til fotografen (men det er stadig pænt at gøre 😉).

1. Unsplash

En fotodelingsplatform hvor dygtige fotografer og amatører fra hele verden deler deres fotos til fri afbenyttelse. Du kan finde lidt af hvert på Unsplash men f.eks. også gamle fotos fra ‘The New York Public Library’ – det er lidt cool. Jeg deler også fotos på Unsplash til fri afbenyttelse; en god måde at give lidt igen når jeg bruger en del derinde fra.

2. Pexels

Pexels minder meget om Unsplash, da det også er en fotodelingsplatform hvor brugere bidrager. Pexels er lidt bedre til “fotosessioner”, altså hvor en fotograf uploader flere billeder fra samme shoot. Du kan også finde mindre videoklip på Pexels.

Så er det bare i gang med at lede efter det perfekte billede til dit blogindlæg, Instagram-opslag eller noget helt tredje.