TIP

SÅDAN FINDER DU GODE BILLEDER ONLINE

Skrevet af Caroline

23.10.2020

Foto af Mat Reding fra Pexels

En af mine mest tidskrævende opgaver er at finde det rigtige billedmateriale til f.eks. flyers, moodboards og blogindlæg. Jeg ved at mange andre, også ikke-grafikere, bruger ligeså længe som mig. Mange kan sikkert også nikke genkendende til, at have have fundet det perfekte billede men ikke ane om det er OK at bruge eller ej. Alle de regler er altså ikke til at blive klog på.

Lad mig introducere dig for mine to favorit steder at finde billeder som du kan bruge kvit og frit – også helt uden at give credit til fotografen (men det er stadig pænt at gøre). Jeg har også tilføjet to andre favorit steder, hvor det dog koster lidt at benytte billederne.

1. UNSPLASH

En fotodelingsplatform hvor dygtige fotografer og amatører fra hele verden deler deres fotos til fri afbenyttelse. Du kan finde lidt af hvert på Unsplash men f.eks. også gamle fotos fra ‘The New York Public Library’ – det er lidt cool. Jeg deler også fotos på Unsplash til fri afbenyttelse; en god måde at give lidt igen når jeg bruger en del derinde fra.

Unsplash er gratis.

2. PEXELS

Pexels minder meget om Unsplash, da det også er en fotodelingsplatform hvor brugere bidrager. Pexels er lidt bedre til “fotosessioner”, altså hvor en fotograf uploader flere billeder fra samme shoot. Du kan også finde mindre videoklip på Pexels.

Pexels er gratis.

3. TWENTY20

Twenty20 er, ligesom de to andre, et billedesite fyldt med cool billeder til dine projekter, blogindlæg eller annoncer. Siden er rigtig fint delt op i kategorier, og rummer mange type billeder – på både godt og ondt. Jeg har adgang til platformen via. Envato Elements, som faktisk lige har opkøbt Twenty20.

Twenty20 koster penge at bruge.

4. STOCKSY

Stocksy er et af mine yndlingssteder at finde inspiration til produktfoto. Der er så mange smukke billeder derinde, og ofte i en meget anti-photo-stock stil (På trods af navnet..)

Stocksy koster penge at bruge, og er i den dyre ende.

Så er det bare i gang med at lede efter det perfekte billede til dit blogindlæg, Instagram-opslag eller noget helt tredje.